Skip to content

Za gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorska županija osigurala 2,5 milijuna eura

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Aktivnosti i projekti Krapinsko-zagorske županije iz područja gospodarstva, realizirani tijekom 2023. godine, uz planove za 2024. godinu, predstavljeni su na konferenciji za novinare u petak, 15. ožujka 2024. godine u Krapini. Iz županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu za gospodarstvo je izdvojeno 1,185 milijuna eura, a za promet i komunalnu infrastrukturu 198 tisuća eura, odnosno ukupno 1,38 milijuna eura, rekla je pročelnica Sanja Mihovilić.

– Za poticanje malog i srednjeg gospodarstva izdvojena je 451 tisuća eura, za rad Zagorske razvojne agencije 251 tisuća eura, za razvoj turizma 205 tisuća eura, za upravljanje Poslovno-tehnološkim inkubatorom 170 tisuća eura te za projekt Hypokrat 107 tisuća eura, kazala je pročelnica Mihovilić. Istaknula je, također, da je za subvencioniranje kamata za poduzetničke kredite od 2015. godine do danas izdvojeno 1,4 milijuna eura, a značajna sredstva uložena su i u bespovratne potpore start-upovima, tradicijskim obrtima, za subvencioniranje energetskih certifikata te potpore u turizmu, ali i ulaganje u vodoopskrbnu mrežu u visokim zonama.

Financijski plan županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu za 2024. godinu ukupno vrijedan je 2,5 milijuna eura, od čega se na gospodarstvo i turizam odnosi 1,692 milijuna eura te 818 tisuća eura za komunalnu infrastrukturu.

– Gospodarstvo je ključan preduvjet, koji omogućava razvoj svih drugih sektora, istaknuo je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, naglasivši kako se Krapinsko-zagorska županija od 2013. godine može pohvaliti konstantnim rastom prihoda, dobiti i investicija u gospodarstvu. – Vjerujem da će se ovakvi trendovi nastaviti, s obzirom na nekoliko novih investicija u privatnom sektoru koje nam predstoje, koje su u visini od 18 do 50 milijuna eura, najavio je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska