Skip to content

Veleposlanik Arapske Republike Egipat Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz posjetio Grad Krapinu

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – U posjetu Gradu Krapini boravio je veleposlanik Arapske Republike Egipat u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz te je s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem održao radni sastanak na kojem je bilo riječi o mogućnostima suradnje. Gradonačelnik Gregurović gosta je upoznao s bogatom poviješću i kulturnom tradicijom Krapine, ali i aktualnom situacijom koja se prije svega odnosi na gospodarstvo Krapine kao i na brojna druga područja od kulture, javnog života, sporta do brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija.

– Zajednički sastanak iskorišten je za predstavljanje gospodarstva Krapine, ali i potencijala za suradnju naših i egipatskih gospodarstvenika. Ovo je početak naših razgovora u tom smjeru jer zasigurno naši vrijedni gospodarstvenici imaju što za ponuditi na tržištu Egipta ali isto tako otvoreni smo za eventualne investicije i gospodarsku suradnju na našem području, naglasio je gradonačelnik Gregurović, dodajući kako su tema razgovara bila i ostala područja javnog života Krapine. Uz predstavljanje bogate tradicije i značaja koji Krapina ima u povijesti Hrvatskog zagorja, ali i cijele Hrvatske, veleposlaniku su posebno predstavljena brojna događanja kroz godinu. –  Veliki interes veleposlanik je pokazao za Tjedan kajkavske kulture, a u sklopu te naše najvažnije manifestacije i za Zagorski gospodarski zbor. Osobno sam pozvao veleposlanika da bude naš gost tih dana u Krapini, zaključio je Gregurović.

Veleposlanik Arapske Republike Egipat Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Krapinu te činjenicom da je saznao nešto novo o bogatoj povijesti ovog kraja. Prilikom razmjene poklona na kraju posjeta potvrdio je da će svakako nastojati prihvatiti poziv gradonačelnika Krapine te posjetiti Krapinu i u Tjednu kajkavske kulture.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska