Skip to content

Varaždinska županija za programe u kulturi dodijelila više od 206 tisuća eura

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Ugovori o financiranju programa kroz Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Varaždinske županije za 2024. godinu potpisani su u petak, 23. veljače 2024. godine, u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu. U skladu s prijedlogom Kulturnog vijeća Varaždinske županije, odobrena je financijska podrška za 67 programa koji će se financirati iz županijskog proračuna, a izdvojeno je i znatno više sredstava, rekla je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.- Prijavljeni programi su raznoliki i sadržajni, a to što ih ovako snažno podupiremo, pokazuje i koliko je Varaždinska županija propulzivna u svom pristupu kulturi i kulturnoj baštini te da zaista, širom županije, imamo kvalitetne čuvare naše kulture i baštine čiji ćemo rad snažno podupirati i dalje, kazala je Zagorec.

Zahvaljujući dodijeljenim sredstvima, odnosno realizaciji sufinanciranih projekata i programa, kultura će biti dostupna svim žiteljima Varaždinske županije, budući da su sredstva raspodijeljena i u najmanja mjesta, istaknula je predsjednica Kulturnog vijeća Varaždinske županije Vesna Pascuttini Juraga. – Prvenstveno je cilj financiranje tradicijskih običaja, ali isto tako, i kulturnog amaterizma kroz financiranje folklornih i kulturno umjetničkih društava te udruga. No, ima svega – od suvremenih recitala poezije do tradicijskih plesova i slično, navela je Pascuttini Juraga.

Ukupno je za javne potrebe u kulturi, po ovom pozivu, odobreno 206.330 eura, a što je 16.330 eura više nego prethodne godine.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska