Skip to content

Ususret blagdanskom tjednu događanjima bogata subota u Čakovcu

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Prva proljetna subota ove godine izmamila je u središte Čakovca velik broj građana, ali i udruga, klubova te kolektiva koji su organizirali svoje aktivnosti. Sportaši i rekreativci sudjelovali na Proljetnom krosu i u projektu “Najduža špaga”

Na Proljetnom krosu, u organizaciji Atletskog kluba “Međimurje” Čakovec, sudjelovali su, svaki u svojoj kategoriji, osnovnoškolci, srednjoškolci te dječji vrtići s područja Međimurja. Početak krosa označila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, koja je u završnici podijelila i medalje najuspješnijima, a među kojima su bili i članovi Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Čakovec je i ove godine bio jedna od tek sedam lokacija diljem zemlje (uz Osijek, Zagreb, Zadar, Split, Rijeku i Dubrovnik) koja je ugostila jedinstveni projekt “Najduža špaga”. Kako bi najavili Svjetski gimnastički kup u Osijeku, točno u podne, gimnastičari, sportaši i rekreativci te brojni građani poredali su se i ove godine jedan za drugim u položaj gimnastičke špage središtem grada. Bila je to ukupno peta špaga na nacionalnoj razini, a nakon što je u 2023. godini Čakovec bio rekorder sa 743 metara od ukupnih 2.248 metara, koliko je tada napravljeno u Hrvatskoj i ove je godine uvjerljivo bio najbolji s 852 metra od sveukupnih 2422 metara diljem zemlje. Svoj doprinos dali su pritom i gosti iznenađenja, olimpijci Dubravko Šimenc i naš Filip Ude.

U središtu Čakovca obilježeni su i Dan narcisa i Svjetski dan oralnog zdravlja, a članice Inner Wheel kluba Čakovec održale su humanitarnu akciju “Ususret Uskrsu” čiji je cilj pomoć radu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec te Dječjeg vrtića “Cvrčak” Čakovec.

Uz čakovečku gradonačelnicu, u događanjima u Čakovcu sudjelovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska