Skip to content

U ozračju Kaj-a 2018.

Posted in U ozračju KAJ-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u Krapini u subotu, 8. rujna 2018. godine. Odmah po dolasku u Krapinu, predsjednik Vlade Andrej  Plenković, gostovao je uživo u programu Radija Kaj u terenskom studiju na središnjem krapinskom trgu, gdje je u opuštenoj atnosferi razgovarao s glavnom urednicom Radija Kaj Biserkom Jakšić. Domaćini su mu bili saborski zastupnik Žarko Tušek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, posjetio je i Zagorski gospodarski zbor, kojeg je okarakterizirao izvrsnim. Čestitam i Obrtničkoj i Gospodarskoj komori, Županiji i Gradu Krapini te svim izlagačima, njih 270, koji su se predstavili tijekom ovih zadnjih nekoliko dana, a koji zaista potvrđuju sjajan poduzetnički i obrtnički duh sjeverozapada Hrvatske odnosno Hrvatskog zagorja, rekao je Plenković.

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora govori za Radio Kaj

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, pokrovitelj projekta U ozračju KAJ-a, u petak 7. rujna 2018. godine, posjetio je Krapinu, prisustvovao programima i govorio o podršci suradnji kajkavskih gradova i općina, za slušatelje Radio Kaj, koji je uz Grad Krapinu i gradsku turističku zajednicu organizator projekta U ozračju KAJ-a.

Saborski zastupnik Žarko Tušek, domaćin predsjedniku Hrvatskog sabora, inicijator projekta U ozračju KAJ-a
Gordan Jandroković, Žarko Tušek, Biserka Jakšić, Drago Gradečak i Jasna Vaniček Fila opušteno U ozračju KAJ-a

U ozračju KAJ-a, novi je projekt u Tjednu kajkavske kulture u Krapini, koji se održavao od subote 1. do subote 8. rujna 2018. godine pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na Trgu Ljudevita Gaja, u središtu Krapine, odzvanjale su kajkavske popevke, a svoje programe s običajima kajkavskog kraja i eno-gastronomskom  ponudom, predstavljali su kajkavski gradovi i općine -partneri projekta u Ozračju KAJ-a: Pitomača, Velika Gorica, Novi Marof, Prelog i Zagreb, te mnogi izvođači iz Krapinsko-zagorske županije. Nazdravljalo se dobrom kapljicom na Vinskom placu, popevalo na koncertu Radija Kaj – Kaj vu duši, prošetali su najmlađi u narodnim nošnjama s tradicionalnim Pozdravom KAJ-u, nastupali vrhunski hrvatski izvođači…

Tjedan kajkavske kulture i ove godine donio je na Festivalu kajkavskih popevki nove skladbe i ponovio poznate hitove, nastupili su najmlađi u Malom KAJ-u, održan Recital kajkavske poezije, Zagorski gospodarski zbor… Pokrovitelji su: Tjedna kajkavske kulture Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Festivala kajkavskih popevki predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a  projekta U ozračju KAJ-a Hrvatski sabor.

Rujanska događanja u Krapini zajedno su pripremili, svatko u svom dijelu, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, gradska i županijska turistička zajednica, Radio Kaj, Pučko otvoreno učilište, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, organizatori iz gradova i općina partnera i sudionika, te brojni drugi vrijedni ljudi koji su učinili sve što mogu da bi i ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture svakom posjetitelju i sudioniku donio nova zadovoljstva i svima boravak u Krapini što ljepšim i ugodnijim.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska