Skip to content

U Općini Rakovec započela gradnja dječjeg vrtića

Posted in Vijesti Radija Kaj

RAKOVEC – Svečanost polaganja kamena temeljca za gradnju novog vrtića u Općini Rakovec održana je u srijedu, 27. ožujka 2024. godine.

Projekt „Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića Rakovec“ ukupno je vrijedan 1,3 milijuna eura i financiran je s 380 tisuća eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Zagrebačka županija osigurala je 80 tisuća eura, a preostali iznos od 840 tisuća eura financirat će Općina Rakovec vlastitim sredstvima te kreditom. Prvi je to dječji vrtić koji se gradi u jednoj od najmanjih općina Zagrebačke županije, na zemljištu koje je darovala Vlada Republike Hrvatske. Zgrada vrtića imat će jednu etažu u kojoj će biti smješteno 32 mališana u dvije odgojne skupine.

Kamen temeljac za izgradnju novog Dječjeg vrtića, koji bi trebao biti završen sredinom 2025. godine, položili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerpec, ravnateljica Uprave za upravljanje i raspolaganje za nekretnine pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Pintar i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc.

– Zagrebačka županija već godinama podržava ovakve projekte kojima se potiče ravnomjeran razvoj svih dijelova županije, te osiguravaju kvalitetniji uvjeti života svih građana s naglaskom na zadržavanju mladih u manjim sredinama, istaknuo je župan Stjepan Kožić

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska