Skip to content

Održan Investicijski forum Krapinsko-zagorske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Poticanje ulaganja i stvaranje povoljnog investicijskog okruženja u Krapinsko-zagorskoj županiji, tema je prvog Investicijskog foruma koji je u srijedu, 27. ožujka 2024. godine, održan u prostoru Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Na forumu, koji je okupio više od 50 poduzetnika iz Hrvatskog zagorja, predstavljene su i preporuke za sustav ulaganja, sadržane u Bijeloj knjizi.


Bijela knjiga 2024. Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj predstavlja ključan dokument s uvidom u trenutno okruženje za strana ulaganja u Hrvatskoj te donosi konstruktivne preporuke za poticanje pozitivnih promjena u hrvatskom poslovnom okruženju. – Krapinsko-zagorska županija uspostavila je uspješnu suradnju i s Udruženjem stranih ulagača u RH, koji svoje preporuke za poboljšanje investicijske klime izdaju upravo putem Bijele knjige, a nakon ovog foruma, slijedi nam i konferencija „Invest in Zagorje“ u svibnju 2024. godine, ali i daljnje aktivnosti oko brendiranja i privlačenja ulaganja, rekla je direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša.

– Da bi postigli razinu razvijenosti susjednih zemalja, moramo postizati i istu razinu konkurentnosti, produktivnosti i jednaku razinu plaća, a Bijela knjiga nam u tome pomaže, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore  Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek.

Bijela knjiga također upozorava na moguće ekonomske izazove s kojima bi Hrvatska mogla biti suočena, uključujući demografsku stagnaciju, nedostatak konkurentnosti i slabe institucije, upozoravajući da fondovi EU nisu trajno rješenje za ove probleme. – Puno smo danas naučili i vidjeli sebe iz druge perspektive, odnosno pred nama je sada izazov da budemo još bolji i još konkurentniji, zaključio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Investicijski forum organizirala je Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj (FICC) te Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Krapina.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska