Skip to content

Predstojeći 23. Sajam cvijeća u Prelogu predstavljen u novom izdanju emisije Turizam bez granica

Posted in Turizam bez granica

Prelog se užurbano priprema za svoju najmirisniju, najživopisniju i najšareniju manifestaciju. Prigodno, uz Dan planeta Zemlja, sadržaji 23. Sajma cvijeća predstavljeni su u novom izdanju emisije Turizam bez granica u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, uživo u programu Radija Kaj iz Preloga od 11,00 do 14,00 sati. Gosti novog izdanja emisije, koju je uredila i vodila Karmen Špiranec, bili su direktorica Turističke zajednice grada Preloga Petra Bobić, savjetnica za turizam gradonačelnika Preloga Sandra Herman, glasnogovornik Grada Preloga Željko Sokač, predstavnica OPG-a Greeneraj iz Preloga Ana Pavčec Kregar i direktorica agencije PR lady Martina Pakšec.

Kreativnost i jedinstvenost glavni je moto ovogodišnjih izlagača na Sajmu cvijeća u Prelogu – pravoj rapsodiji boja, mirisa i okusa. Na preloški Sajam cvijeća stiže rekordan broj izlagača iz Međimurja, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, Ivanić-Grada i Pitomače pa čak i iz Vijetnama, rekla je direktorica TZ Grada Preloga Petra Bobić.

– Svima je poznato kako je cvijeće simbol Međimurja, zbog čega i nosi laskavi naziv „Cvjetnjak Hrvatske“. Međimurci imaju kulturu uređenja svojeg mjesta pa se održavanjem Sajma cvijeća dodatno popularizira uređenje okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola, rekla je direktorica TZ Grada Preloga Petra Bobić i izrazila uvjerenje da će i ovogodišnja manifestacije privući veliki broj posjetitelja, istaknula je Bobić.

Sajam cvijeća prati i bogati kulturno-umjetnički i zabavni, uz gastronomsku ponudu, a vrlo je zanimljiv i njegov vizualni dojam. Za njega je i ove godine zadužena agencija PR Lady, pojačana idejama mlade međimurske cvjećarke Veronice Cenko, rekla je direktorica agencije Martina Pakšec i najavila niz cvjetnih instalacija i foto točaka te  pojasnila kako će manifestacijom dominirati plavo-crvene boje zato što je Sajam partner Varaždinskih baroknih večeri, kojima je ovogodišnja zemlja partner-Portugal.

Uime izlagača na 23. Sajmu cvijeća u emisiji Turizam bez granica, gostovala je Ana Pavčec Kregar iz OPG-a Greeneraj, napomenuvši kako, poučena pozitivnim i uspješnim prošlogodišnjim nastupom koji je obilježila i velika prodaja, na ovogodišnji Sajam dolazi sa najraznolikijom i najbogatijom ponudom iz svoga rasadnika.

Sajam cvijeća jedna je od vodećih turističkih manifestacija Grada Preloga. Njome se promiče ekološka osviještenost građana, ali i briga o okolišu, u što se uklapa odgovorno gospodarenje otpadom, istaknuo je glasnogovornik Grada Preloga Željko Sokač i napomenuo kako je sve to doprinijelo osvajanju nagrade „Velebitska degenija“ koju je danas u Zagrebu preuzeo gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Sve nabrojano dobra je podloga za daljnje jačanje turizma Preloga i cijelog donjeg Međimurja, rekla je savjetnica za turizam gradonačelnika Preloga Sandra Herman.

– I u vremenu pred nama razvijat ćemo tzv. outdoor turizam kroz jačanje mreže naših biciklističkih i pješačkih staza. Uz sadržaje rijeke Drave idealne za sport i rekreaciju, dionici turizma donjeg Međimurja, kroz  projekt Dravsko blago, dodatno će približiti svojim gostima lokalnu enogastronomiju, kulturu i tradiciju, rekla je Herman.

Sve to bit će dostupno posjetiteljima 23. Sajma cvijeća u Prelogu, koji će se tradicionalno održati iza zgrade Gradske uprave, od petka do nedjelje od 26. do 28. travnja 2024. godine.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska