Skip to content

Turizam bez granica atraktivno i u 2024.

Posted in Turizam bez granica

Nakon rekordne 2023. godine, djelatnici turističkih zajednica sjeverozapadne Hrvatske s novim elanom nastavljaju graditi atraktivnu turističku priču. Specijalno izdanje emisije Turizam bez granica, realizirano je u četvrtak, 11. siječnja 2024. godine, iz restorana Zaboky u Zaboku, a okupilo je direktore turističkih zajednica s područja sjeverozapadne Hrvatske, koji su gostovali u brojnim emisijama tijekom protekle godine. Uz osvrt na proteklu godinu, koja je u gotovo svim turističkim segmentima u ovom dijelu Hrvatske bila jedna od najboljih godina, najavljene su i aktivnosti za 2024. godinu.

Za Turističku zajednicu Područja Srce Zagorja prošla je godina bila izazovna, s obzirom da Turistička zajednica pokriva područje pet jedinica lokalne samouprave, no posjećenost svih događanja bila je rekordna, a ove godine dodatno će se posvetiti sadržajima koji u prvi plan stavljaju sport i rekreaciju, ističe direktorica Karolina Hostić.

U Novom Marofu zadovoljni su turističkim rezultatima te pod dojmom dočeka u podne, koji iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja, s novim elanom kreću u novu godinu, navodi direktorica Turističke zajednice Novi Marof Renata Horvatić. Uz pomoć brojnih udruga pripremaju se novi, ali i oni već dobro poznati programi, a u fokusu će biti Rabuzinovi dani te Dani grada u lipnju, a pozornost će biti posvećena i priči o obitelji Erdődy, naglašava Horvatić.

U Varaždinskim Toplicama, s obzirom na njihove specifičnosti, i u razdoblju pred nama u središtu će biti kulturni i zdravstveni turizam, navodi direktorica Turističke zajednice Lana Husnjak. – Događanja koja će zasigurno privlačiti pozornost su naš Aquafest u lipnju, veseli ljetni festivali te festival NO(c)TE(s) Acque Iasae, dodaje Husnjak.

Posjećenošću svih manifestacija u 2023. godini zadovoljni su i u Gradu Krapini, a za 2024. godinu, uz nove sadržaje svima već poznatih događanja, direktorica gradske Turističke zajednice Nedeljka Vodolšak najavljuje i novine, poput atraktivnih instalacija, koje će u prvi plan doći već u vrijeme Uskrsa, tijekom manifestacije koja je po prvi put pokrenuta prošle godine i izazvala velik interes.

Grad Čakovec svoju turističku priču temelji na prirodnim vrednotama, tradiciji i kulturi, a posebno se ističe njihova najveća manifestacija Porcijunkulovo. – Prva velika manifestacija koja nam slijedi je Fašnik, od 9. do 11. veljače 2024. godine, koji je i razlog zašto je prije 60 godina u Čakovcu osnovana Turistička zajednica te će ova godina biti u znaku naše obljetnice, ističe direktor Turističke zajednice Grada Čakovca Filip Horvat.

Turističke brojke rastu i u Varaždinskoj županiji, navodi ponosno direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. – Nikad nismo imali više od sto tisuća noćenja, što se ostvarilo protekle godine, tako da smo na neki način pomaknuli svoje granice i ostvarili rezultat koji nam se dugo činio nedostižnim, a sve to zahvaljujući prije svega vrijednim ljudima, koji se svakom gostu obraćaju s puno ljubavi i zato nam se gosti vračaju, naglašava Mališ.

Krapinsko-zagorska županija zaključila je 2023. godinu s rekordnim turističkim rezultatima, naglašava voditeljica Ureda Turističke zajednice Sanja Škrinjar. – Premašen je rekord od 400 tisuća noćenja, a s obzirom da su u najavi nove velike investicije, vjerujem kako je to svojevrstan zamašnjak te da ćemo u narednim godinama tek pokazati našu punu snagu, ističe Sanja Škrinjar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska