Skip to content

Suvremeni okusi Zagorja prezentirani u Radoboju

Posted in Vijesti Radija Kaj

RADOBOJ – Cooking show „Suvremeni okusi Zagorja”, održan je u petak, 10. svibnja 2024. godine, u Hiži zagorskih štruklji u Radoboju, a privukao je velik broj mještana, ljubitelja tradicionalne i zdrave hrane. U sklopu ovog događanja chefovi i predavači prezentirali su tradicionalna zagorska jela, ali pripremljena na suvremen način, koristeći pritom lokalne i autohtone namirnice. Okupljeni su imali priliku postavljati pitanja kod svakog koraka pripreme jela, a pritom i degustirati te dati svoju ocjenu.

Gastronomija je vrlo važan dio turističke ponude, istaknula je direktorica kulinarskog instituta KUL IN iz Siska Ivana Fried, naglasivši da je Radoboj, ali i Hrvatsko zagorje dio Hrvatske koji vrijedi posjetiti.

– Želimo što više promovirati našu Hižu zagorskih štruklji, s time i predivna izvorna zagorska jela koja upravo pašu uz ovu poslasticu, a današnje vrijeme zahtjeva da se tradicionalna jela prezentiraju na nov, moderan način, rekao je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, dodavši kako se nada da je ovo samo početak dobre suradnje i promocije Općine Radoboj.

Ovo događanje organiziraju Općina Radoboj i Kulinarski Institut Kul IN iz Siska, a predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje trendova u gastronomiji.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska