Skip to content

Stipe Božić u Čakovcu predstavio svoju knjigu o najvećim alpinističkim pothvatima

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – „Penjačevi zapisi“, šesta knjiga proslavljenog hrvatskog alpinista Stipe Božića predstavljena je, u sklopu Dana Međimurske županije, u Čakovcu. Autor je osobno s posjetiteljima podijelio iskustva sa svojih najvećih alpinističkih pothvata, ali i osjećaje te izazove koji pred ljudski um i tijelo stavlja zagrljaj s iskonskom snagom prirode.

Stipe Božić najuspješniji je hrvatski alpinist. Popeo se na najviše vrhove svih sedam kontinenata. Uz Chomolungmu tj. vrh poznatiji pod zapadnjačkim nazivom Mount Everest, K 2, Kangchenjunga, u alpskom stilu svladao je južnu stijenu Manaslua, sjeverne stijene Eigera, Grandes Jorassesa i Matterhorna u Alpama i granitni monolit El Capitan u Kaliforniji. U jednoj od brojnih ekspedicija stigao je i do Sjevernog pola i to na skijama iz Sibira.

U knjizi „Penjačevi zapisi“, ispisujući svoj odnos prema planinama, od iskre strasti rođene u djetinjstvu pa sve do danas, Stipe Božić je ispisao fragmente autobiografije i istovremeno cjelinu svog života. Autor je poručio da sve što čovjek može ostaviti iza sebe jest priča o njemu.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska