Skip to content

Skupština Međimurske županije o daljnjim ulaganjima u zdravstvo i obrazovanje

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Odluke o raspodjeli decentraliziranih sredstava osnovnim i srednjim školama, kojima je osnivač Međimurska županija te zdravstvenim ustanovama u vlasništvu Međimurske županije, bile su neke od točaka dnevnog reda sjednice Županijske skupštine Međimurske županije u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine u Čakovcu. Odlukama o raspodjeli decentraliziranih funkcija nastavljaju se ulaganja u međimursko obrazovanje i zdravstvo, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec. – Za daljnje jačanje primarne zdravstvene zaštite dodijeljeno 378 tisuća eura, čime će se financirati adaptacija ambulanti te vozila za patronažnu skrb i za mobilni tim palijativne skrbi. Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije raspoređeno je 140 tisuća eura za nabavku opreme za mikrobiološke laboratorije, dok je Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije dodijeljeno 600 tisuća eura  za adaptaciju prostora te nabavku vozila za potrebe hitne medicine i sanitetskog prijevoza, pojasnio je župan Posavec. Prihvaćena su i Izvješća o radu međimurskih ustanova, a dopunom dnevnog reda provodi se ideja uvođenja izvannastavnog zdravstvenog odgoja u međimurske osnovne škole koje će za to biti zainteresirane.

– Kvaliteta života proizlazi iz sloboda, a glavna sloboda proizlazi iz otklanjanja straha. Jedan od vodećih strahova je strah od bolesti pa svaka ideja, edukacija i upravljanje vještinama kojima se ljudi uče upravljati svojim zdravijem nailazi na našu podršku, rekao je župan Posavec.

Županijski vijećnici donijeli su i Odluku o prodaji triju parcela u Poslovnom parku Međimurje. Radi se o parcelama od 10 tisuća i devet tisuća metara kvadratnih iz čije prodaje proizlazi potencijalni prihod Međimurske županije od oko milijun eura.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska