Skip to content

Raspisan natječaj za novu tržnicu i polivalentni centar u Koprivnici

Posted in Vijesti Radija Kaj

KOPRIVNICA – Urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja „Tržnica i polivalentan centar u Koprivnici“ raspisao je Grad Koprivnica. Traži se idejno rješenje nove tržnice i Polivalentnog centra u Koprivnici, s cjelinama koje su tržnica, knjižničarska djelatnost, organizacije civilnog društva i ekološko parkiralište s intermodalnim terminalom te okoliš. Projekt će se financirati sredstvima ITU mehanizma, a procijenjena je vrijednost oko sedam milijuna eura: za tržnicu 3,4 milijuna i za novu knjižnicu 3,1, a preostali iznos za javno parkiralište.

Namjera je graditi u unutrašnjosti bloka u gradskoj jezgri, istočno od zgrade Gradske uprave, gdje se i nalazi tržnica i parkiralište. Cilj investicije je pružanje što bolje kvalitete javnog života te što veća pristupačnost javnih usluga građanima, poručili su iz Grada Koprivnice te dodali kako sve mora činiti jednu smislenu cjelinu. Osim nove, moderne i natkrivene tržnice, u polivalentnom centru bit će dodatni prostori knjižnice, prostori za rad organizacija civilnog društva, parkiralište, intermodalni terminal i zeleni okoliš, a u planu je i zgrada gradskog arhiva.

Potencijalni prijavitelji na natječaj, moći će u subotu, 25. svibnja 2024. godine, uživo pregledati prostor, a rok za izradu prijedloga je do 2. srpnja 2024. godine. Natječaj se provodi u dvije faze, a u drugu fazu ulaze odabrani autori te će taj dio natječaja biti raspisan u srpnju. Za autora izabranog rada slijedi i nagrada od 19.600 eura, 12.250 eura osigurano je za drugu nagradu, 7.350 eura dobit će trećenagrađeni, 5.880 eura četvrti i 3.920 eura osigurano jeza peti rad. Ostalih sedam dobit će obeštećenje i podijeliti ga u iznosu 21.000 eura, odnosno tri tisuće eura u prosjeku.

Foto: koprivnica.hr

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska