Skip to content

Prvim rebalansom proračun Krapinsko-zagorske županije povećan za 2,2 milijuna eura

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Uz brojna izvješća o radu županijskih ustanova u protekloj godini, glavne teme sjednice Skupštine Krapinsko-zagorske županije, u srijedu, 6. ožujka 2024. godine, u Krapini, bile su izvješće o radu župana Željka Kolara u drugoj polovici 2023. godine te prijedlog prvih Izmjena i dopuna proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2024. godinu. Glavni razlozi za prvi rebalans županijskog proračuna su osiguranje dodatnih sredstava za provođenje aktivnosti i projekata te usklađivanje decentraliziranih sredstava u školstvu i zdravstvu, temeljem kojih je proračun povećan za 2,2 milijuna eura, odnosno 1,13 posto u odnosu na prvotni plan te sada iznosi 199,6 milijuna eura.

– Iako se možda čini da je rano za rebalans proračuna, postoji više razloga za to. Prvi je to što se lani nije uspjelo otkupiti zemljišta u Krapini, Hrašćini i Pregradi za realizaciju nekoliko značajnih projekata i sada se te stavke trebaju uravnotežiti. Tu su još i investicije u zdravstvu, zatim za povećanje standarda u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te za povećanje plaća za 15 posto djelatnicima Županije, rekao je župan Željko Kolar.

Oporba je bila suzdržana kod usvajanja rebalansa proračuna, jednako kao i kod donošenja Županijskog proračuna krajem prošle godine, jer kako ističe vijećnik HDZ-a Vladimir Pleško, ovo su sitne izmjene i ukoliko ćemo se tako ponašati, gotovo na svakoj sjednici Županijske skupštine može se očekivati rebalans.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska