Skip to content

Prvi puta nakon 2008. godine ostvaren pozitivan rezultat poslovanja Grada Čakovca

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Izvješće o radu gradonačelnice, kreditno zaduženje Javne vatrogasne postrojbe za nabavu vatrogasnih ljestvi i povećanje ekonomske cijene vrtića, samo su neke od točaka 22. Sjednice gradskog vijeća Grada Čakovca održane u srijedu, 13. ožujka 2023. godine. Vijećnici su prihvatili izvješće o radu gradonačelnice Ljerke Cividini, a u njemu je iznesen podatak kako je prvi puta nakon 2008. godine ostvaren pozitivan rezultat poslovanja Grada te je on 1,35 milijuna eura u plusu. Kako je rečeno 2023. godina je bila godina bolje likvidnosti, plaćanja svih obaveza dobavljačima i smanjenja rokova dugovanja, a realizirani su i brojni kapitalni projekti poput sanacije prometnica, izgradnje Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra, dogradnje i opremanja vrtića i uklanjanja divljih odlagališta. Odobren je, između ostalih, i projekt energetske obnove Centra za kulturu u iznosu od 1,1 milijun eura, a projektna dokumentacija spremna je i za energetsku obnovu matičnog objekta DV „Cipelica“ te energetsku obnovu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec. Kroz ITU mehanizam izgradit će se pješačko biciklistička staza Savska Ves – Totovec, adaptirati bivši vojni objekt, na SRC „Mladost“ uredit će se dva nova koridora i šetnica, a u planu je i rekonstrukcija središnjeg Trga u Čakovcu.

– Od sredine 2021. godine do danas, pripremili smo, proveli, sudjelovali kao partneri, izradili projektnu dokumentaciju te imamo otvorene projekte u vrijednosti od oko 66 milijuna eura, rekla je gradonačelnica Cividini, dodavši kako Čakovec u budućnosti čeka izgradnja novih škola, dvorana i učionica, rekonstrukcija vatrogasnih domova te uređenje parkova diljem grada.

Gradski vijećnici prihvatili su i Odluku o davanju suglasnosti za nabavu vatrogasnih auto-ljestvi i dugoročno kreditno zaduženje Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, međutim na točki dnevnog reda o kreditnom zaduženju Gradskog komunalnog poduzeća Čakom došlo je do neslaganja vijećnika i duge diskusije te je, budući da nije bilo potrebnog kvoruma, Sjednica prekinuta.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska