Skip to content

Proslavljena 34. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Krapinsko-zagorskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Svečanost povodom 34. godišnjice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Krapinsko-zagorskoj županiji održana je u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Festivalskoj dvorani u Krapini. Uz brojne članove stranke i simpatizere te predsjednika HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zorana Gregurovića, svečanosti je nazočio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. – HDZ je najbrojnija i najsnažnija hrvatska politička opcija utemeljena na načelima demokracije pod čijim su vodstvom ostvareni svi strateški ciljevi od 90-tih godina; od stvaranija vlastite države, preko ulaska u NATO, Europsku uniju i schengenski prostor te euro zonu, a pred nama je ulazak u OECD, rekao je predsjednik stranke Andrej Plenković. – Našim mjerama osigurali smo da, kroz protekle krize, Hrvatska prođe bez valova otpuštanja i stečaja, u zadnjem kvartalu prošle godine ostvarili smo rast BDP-a za 4,3 posto, povećali i plaće i mirovine, rekao je Plenković naglasivši kako HDZ na predstojeće izbore, nakon dva mandata vođenja Vlade, ide s toliko postignuća koja je čak teško komunicirati, no iako su ostvareni gotovo svi ciljevi, planovi za naredno razdoblje jednako su ambiciozni, a sve u cilju stvaranja uvjeta za još bolji život u svim dijelovima zemlje, poručio je Plenković.

-HDZ je stranka čija Vlada uspješno odgovara izazovima vremena, a koristeći sve dostupne alate osigurava ravnomjeran razvoj svih dijelova zemlje, bez obzira radi li se o urbanim ili ruralnim sredinama, rekao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

-Ova Vlada ne dijeli nas na „mi“ i „oni“, jer ne postoji jedinica lokalne samouprave u kojoj se u proteklih osam godina nije gradilo i u kojoj se nisu realizirali značajni projekti, bez obzira koja je opcija na vlasti, a za koje su sredstva osigurana ili odlukama Vlade ili iz EU fondova. – U Krapinsko-zagorskoj županiji nikada se više nije radilo, nezaposlenost nikada nije bila manja, a proračuni gradova i općina veći, rekao je Gregurović te otkrio kako je upravo u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, otvoren postupak javne nabave za nastavak izgradnje brze ceste do Marije Bistrice, vrijednosti 52,5 milijuna eura, a otvaranje ponuda očekuje se koncem travnja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska