Skip to content

Proizvođači bučinog ulja i zagorskog meda još jednom potvrdili visoku kvalitetu svojih proizvoda

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Radni sastanak s proizvođačima bučinog ulja i zagorskog meda, koji su na prestižnom natjecanju Monde Selection u Bruxellesu osvojili zlatna, odnosno srebrna odličja održao je u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine, u Krapini, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Krapinsko-zagorska županija na ovo je natjecanje prijavila petero proizvođača, koji su na županijskim natjecanjima osvojili naviše ocjene, a potvrdili su ih i na natjecanju u Bruxellesu, gdje su osvojili dva zlata za bučina ulja i tri srebra za zagorski bagremov med. Riječ je o OPG-ovima Ivan Osrečak iz Gornje Stubice i Danijel Tomašić iz Konjščine, koji proizvode bučino ulje i OPG-ovima Mirna pčela Josipa Kroga iz Petrovskog, Sretna pčela Ivana Curiša iz Konjščine te Darko Milinković iz Konjščine.

Na osvojenim nagradama čestitao im je župan Željko Kolar, naglasivši kako su one velika promocija za same proizvođače i Županiju, ali i sigurnost kvalitete koja je od velike važnosti kupcima. – Proizvodnja bučinog ulja u Krapinsko-zagorskoj županiji intenzivirala se prije 10-ak godina i iako ne možemo po količini konkurirati susjednim županijama, po kvaliteti itekako možemo. Što se tiče zagorskog bagremovog meda, njegova je kvaliteta također neupitna, što potvrđuje zaštita na nacionalnom i europskom nivou, naglasio je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska