Skip to content

Prijem za Čakovečke mažoretkinje

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Prijem za Čakovečke mažoretkinje, upriličila je u petak, 3. svibnja 2024. godine, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, kako bi im čestitala na uspjehu koji su postigle na nedavno održanom 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini, na kojem su osvojile čak 11 medalja. Od toga pet zlatnih, u kategorijama Baton flag mlađi juniori, Baton flag juniori, Baton flag seniori, exhibition mlađi juniori i duo s rekvizitima Mia Nedeljko i Mia Munđar. Srebro su osvojile u kategoriji tradicionalni pomponi juniori, dok su brončane bile u kategorijama Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori i juniori, tradicionalni pomponi mlađi juniori exhibition juniori.

Uputivši im čestitke na novom velikom uspjehu koje su postigle, gradonačelnica Cividini je rekla kako je on zapravo rezultat dugotrajnog i kvalitetnog rada koji traje već punih 30 godina. – Vi, ne samo da ste ukras i ponos našeg grada, već svojim vrhunskim rezultatima promovirate Čakovec u najljepšem svijetlu diljem zemlje i svijeta. Grad Čakovec je uvijek pomagao i poticao vaš rad, a to ćemo naravno činiti i dalje, rekla je gradonačelnica Cividini te poželjela da se s ovako dobrim rezultatima vrate i s Europskog prvenstva koje će u listopadu ove godine biti održano u Nizozemskoj, a čakovečke će mažoretkinje nastupiti u pet kategorija.

Koreografije, kojima su ostvarile uspjeh na ovogodišnjem državnom prvenstvu, Čakovečke mažoretkinje domaćoj će publici predstaviti 25. svibnja 2024. godine, kod jezera čakovečkog Starog grada uz obilježavanje Dana grada Čakovca.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska