Skip to content

Otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Nakon što je kamen temeljac položen u lipnju 2020. godine, a prizemlje škole otvoreno 2022. godine, u četvrtak, 2. svibnja 2024. godine, upriličena je svečanost otvorenja 1. i 2. kat Srednje škole Čakovec. Svečanosti su nazočili brojni gosti i uzvanici, među kojima predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Nova školska zgrada izgrađena je i opremljena mahom privatnim, njemačkim, donatorskim sredstvima u ukupnom iznosu od 7,2 milijuna eura, od čega je u ovu, 2. fazu, radova uloženo oko 3,2 milijuna eura.

Zahvalnost na privatnom ulaganju izrazio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i naglasio kako se to uklapa i u velika ulaganja u obrazovni sustav RH, koja se provode kako bi sve škole do 2030. godine bile u jednoj smjeni. – Kroz ulaganja u infrastrukturu, želimo da sva naša djeca imaju mogućnost pohađanja predškolskih ustanova, a potom i nastave u jednoj smjeni, rekao je Plenković i naglasio važnost provođenja projekata besplatnog prijevoza, besplatnih udžbenika te besplatne užine za sve učenike. Ovakvim sustavom brinemo da sva naša djeca imaju jednake i sigurne uvjete, a što ih motivira u stjecanju konkurentnog znanja, dodao je Plenković

– Kao župana Međimurske županije, veseli me svako ulaganje u naš obrazovni sustav, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao: – Ovdje je riječ o privatnoj investiciji pa izražavam zahvalnost u ime svih učenika koji se školuju u Srednjoj školi Čakovec, koja obrazuje zdravstvene deficitarne kadrove, a veseli me i najava da od jeseni ovdje kreće i program za farmaceutske tehničare, rekao je župan Posavec.

– Ovo je veliki iskorak za daljnji rad škole koja je do sada radila u iznajmljenim prostorima Pastoralnog centra u svega osam učionica, a sada će raspolagati sa 16 novih učionica, specijaliziranim i nastavničkim kabinetima, imamo i novu knjižnicu te zbornicu odnosno uvjete za jednosmjenski rad koje samo možete poželjeti, rekla je ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak.

Srednja škola Čakovec ima više od 450 učenika upisanih u programe opće gimnazije, medicinska sestra/tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar te njegovatelj pomoćno zanimanje.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska