Skip to content

Prijem za brončane olimpijce s Kulinarske olimpijade u Varaždinskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Prijem za regionalni tim Varaždinske županije, koji je na nedavno održanoj Kulinarskoj olimpijadi koja se održala u Stuttgartu, osvojio brončanu medalju, priredila je u četvrtak, 22. veljače 2024. godine u Varaždinu, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. Tim se sastojao od pet kuhara i tri pomoćnika, a osim zajedničke brončane medalje, kuhar Dino Veselić osvojio je brončanu medalju u pojedinačnoj kategoriji.

Na prijemu je zahvalio dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni te naglasio kako se na ovogodišnjoj olimpijadi kroz razne kategorije predstavilo preko 3000 kuhara i slastičara iz cijeloga svijeta.

-Iza nas su ostali timovi iz 25 zemalja tako da ova naša medalja ima veliku vrijednost, rekao je Crleni.

Kapetan tima Marin Pozder rekao je kako je nastup na olimpijadi još jedno veliko i neprocjenjivo  iskustvo, a kao najveću vrijednost olimpijade istaknuo je nova poznanstva.

Zamjenica župana naglasila je kako se radi o još jednom velikom uspjehu varaždinskih kuhara, istaknuvši kako članovi Regionalnog tima nisu samo natjecatelji već redovito osvajaju medalje i na taj način promoviraju Varaždinsku županiju, njenu enogastronomiju i tradicionalne autohtone proizvode. -S ponosom, ali i sa strašću predstavljali ste svoj tim, ali i mjesto odnosno kraj iz kojeg dolazite pokazujući svoju kreativnost u spravljanju hrane. Sigurna sam da ste osim samog natjecanja imali i mogućnost edukacije kroz međusobne razgovore, prezentacije i promocije i mislim da je to vrlo vrijedno iskustvo, rekla je Silvija Zagorec.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska