Skip to content

Pred Zagorskom razvojnom agencijom brojni kapitalni projekti

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Zagorska razvojna agencija, pouzdani partner u pripremi i provedbi brojnih projekata javnog sektora Krapinsko-zagorske županije, protekle je 2023. godine, bila izrazito uspješna u svom poslovanju, a aktivnosti i planove za 2024. godinu predstavila je u petak, 16. veljače 2024. godine u Krapini, direktorica ZARA-e Karolina Barilar. Pripremljeno je 106 projekata vrijednih više od 77 milijuna eura za 46 korisnika, a 110 projekata je u provedbi, većinom projekti Fonda solidarnosti. Kako je istaknula direktorica Barilar, obnovljeno je 3.66 metara kvadratnih kulturne infrastrukture, rekonstruirano 39 kilometara cesta, otvorena sedam dječjih vrtića, educirano je 626 osoba te dograđeno 7.700 metara kvadratnih školskih i sportskih površina. – Dva najveća projekta u kojima je sudjelovala ZARA je uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku vrijednog 13,5 milijuna eura i sanacija štete od potresa na staroj zgradi Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, rekla je Barilar. ZARA je i prvi regionalni koordinator u Hrvatskoj s ISO certifikatom u područjima projektnog menadžmenta i društvene odgovornosti.

-Agenciju očekuje još velikih izazova u ovoj, ali i u godinama koje su pred nama budući da smo u ogromnom investicijskom ciklusu, ali sam uvjeren, po besprijekorno odrađenim poslovima u 2023. godini, da će tako izvrsno raditi i u svim godinama koje su pred nama, zaključio je župan Kolar.

U ovoj godini slijedi provedba infrastrukturnih projekata koji su već dijelom i ugovoreni poput Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, daljnji rad u pripremi projekata Zavoda za hitnu medicinu, cjelodnevnog boravka djece u školama te cjelokupne školske i sportske infrastrukture.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska