Skip to content

Održana sjednica Skupštine Zagrebačke županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Nastavak 13. sjednice Skupštine Zagrebačke županije, s obzirom da se oporbeni vijećnici nisu odazvali, omogućen je zahvaljujući prisustvu dvoje nezavisnih i jednom vijećniku HSS-a, čime je bio zadovoljen kvorum, te je za donošenje odluka bio prisutan dovoljan broj vijećnika – 24-ero od ukupno 47 vijećnika, koliko ih je u Skupštini Zagrebačke županije.

Ova 13. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, bila je prekinuta 4. ožujka 2024. godine, nakon što je dotadašnja predsjednica Skupštine Martina Glasnović dala neopozivu ostavku te zajedno s preostala tri HSS-a vijećnika nije prisustvovala sjednici, što je među ostalim, rezultiralo da vijećnici oporbe – SDP-a, Foruma, Mosta, Domovinskog pokreta i nezavisni vijećnici napuste sjednicu, koja je zbog nedovoljnog broja vijećnika, potom, i prekinuta.

Za samo sat vremena, gotovo sve točke današnjeg dnevnog reda, a uglavnom je riječ o odlukama tehničke naravi i izvješćima prošlogodišnjeg rada raznih Savjeta i Koordinacija, koje su prihvaćene jednoglasno s 24 glasa. Uz vijećnike iz redova HDZ-a, HSU, HNS-Liberalnih demokrata i HSLS-a te Nezavisne liste Stjepana Kožića, Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti, odluke su prihvatila i dva nezavisna vijećnika Antonio Marina i Ljiljana Mavračić Tišma te vijećnik HSS-a Dražen Draganić.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska