Skip to content

Novi album zabočkih mališana „Djeca radoznala“

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZABOK – Dugo očekivani autorski album „Djeca radoznala“ dječjeg zbora „Zabočki mališani“ Društva „Naša djeca“ je objavljen. DND Zabok i Zabočki mališani poznati su po pisanju tekstova, skladanju i pjevanju o aktivnostima, projektima i temama kojima se bave u DND-u. Tako su nastale pjesme Zabočki mališani i Himna DND-a. Prirodni je nastavak pjesma Samo volontiraj! kao rezultat volonterskih aktivnosti koje DND Zabok provodi u zajednici, a u volonterski svijet osim mladih i odraslih uključuje i djecu kroz odgoj za volontiranje.

Album je dobio ime po naslovnoj pjesmi Djeca radoznala koju je za Zabočke mališane napisao nekadašnji član zbora Nikola Vranić poznatiji kao J. R. August, koji je svoj pjevački put i započeo u Zabočkim mališanima.

Na novom albumu autoricama i muzičarkama Lidiji Jadek i Emi Smolić priključili su se autori i muzičari Emil Töpfer i Nikola Vranić (J. R. August) te već stalni suradnik, glazbeni producent i aranžer Toni Eterović, a kao rezultat, osim već spomenutih nastaju i sljedeće pjesme: Kiki fest, Lavlji jadi, Tvoj osmijeh, Vještičje igre, Lijepo Zagorje i Djeca radoznala.

Posebnost ovog albuma glazbena je pratnja – „mali bend“ sastavljen od dosadašnjih korepetitorica na klaviru Lidije Jadek i Doris Tkalčević na violini, kao i nekadašnjih mališana: Magdalena Škreblin na klarinetu, Vid Kotarski na gitari i Antonio Hranić na kahonu i klaviru.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska