Skip to content

Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HDZ-a u Međimurskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Prigodna svečanost povodom 34. godišnjice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Međimurskoj županiji održana je u utorak, 20. ožujka 2024. godine, u Čakovcu. Uz brojne članove stranke i stranačke simpatizere te predsjednika HDZ-a Međimurske županije Ljubomira Kolareka, svečanosti je prisustvovao predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Kako je istaknuto na obilježavanju, Vlada RH uložila je 270 milijuna eura za razvoj Međimurske županije, odnosno kontinuiranim radom usmjerila značajna sredstva na ovo područje pa je tako dovršena prva faza Sjeverne obilaznice Čakovec, izgrađeni su vatrogasni i društveni domovi, a počelo se sa izgradnjom Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Čakovcu za osobe s invalidnošću i djecu s poteškoćama u razvoju. Kroz Europske fondove obnavljaju se ceste, grade vrtići i obnavljaju škole, a 130 milijuna je uloženo i za opstanak radnih mjesta i bolje poslovanje poduzetnika.

– Hrvatska demokratska zajednica izlazi jača i snažnija na predstojeće izbore, a siguran sam da ćemo ponovno dobiti povjerenje naroda da za njih vodimo Vladu RH još naredne četiri godine, istaknuo je u svom obraćanju okupljenima predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska