Skip to content

Blagdan svetog Josipa obilježen u Zaprešiću

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Blagdan svetog Josipa obilježen je u utorak, 19. ožujka 2024. godine, svečanim programom u Zaprešiću, u organizaciji Grada Zaprešića i Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

Nakon primanja pripadnika 26. naraštaja Ratne škole u zaprešićkoj Gradskoj upravi, održana je sveta misa u crkvi svetog Ivana Krstitelja te su položeni vijenci na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Izaslanstva Ministarstva obrane, MUP-a, Oružanih snaga RH-a, Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ i Grada Zaprešića, u nazočnosti vojnog ordinarija monsinjora Jure Bogdana, položili su vijence i zapalili svijeće  na grobnici bana Jelačića u Novim dvorima. Kako je istaknuo zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, ovo tradicionalno 26. po redu obilježavanje ovog blagdana, u čast velikog generala i bana Josipa Jelačića, pokazuje neraskidivu vezu hrvatskog naroda i vojske, na temeljima koje se baštine još iz vremena bana Jelačića.

U popratnom dijelu programa sudjelovali su Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, zaprešićki kuburaši i mažoretkinje Jelačićke.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska