Skip to content

Međunarodna konferencija „Industrija Zagorja“ u Tuheljskim Toplicama

Posted in Vijesti Radija Kaj

TUHELJSKE TOLICE – Međunarodna konferencija „Industrija Zagorja“, održana je u utorak, 28. svibnja 2024. godine u Tuheljskim Toplicama, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina u suradnji sa Poslovnim klubom slovensko-hrvatskih poduzetnika. Konferencija je okupila vodeće industrijske gospodarstvenike iz Hrvatske, ali i svijeta s ciljem dijaloga o pitanjima aktualne konkurentnosti, održivosti, modernizacije i pozicioniranja na globalnom tržištu. – Bitna je razmjena znanja i iskustva te suradnja u međunarodnim transferima kapitala i rada, stoga želimo naglasiti svjetsku važnost stvaranja održivih i odgovornih poslovnih modela kao odgovora na klimatske, demografske i društvene izazove, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek.

Konferenciji je prisustvovao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je naglasio kako je ova konferencija prilika za okupljanje vodećih gospodarstvenika iz Hrvatske i svijeta budući da je industrija ključni pokretač društvenog i gospodarskog rasta te time i razvoja hrvatskih regija. – Naša županija kontinuirano radi na poboljšanju poslovnog okruženja i poticanju inovacija, a prepoznajemo i potrebe tržišta te pratimo gospodarstvo svojim inicijativama, dodao je župan Kolar.

Međunarodni stručnjaci, vlasnici tvrtki iz Čilea, Italije i Slovenije, na konferenciji su podijelili svoja iskustva i strategije te primjere dobre prakse, a prisustvovali su i veleposlanici Čilea Rodrigo Donoso, Italije Paolo Trichilo te Slovenije Gašper Dovžan.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska