Skip to content

Međimurska županija osigurala 100 tisuća eura za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Raspisan je Javni poziv za sufinanciranje povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Međimurske županije. Uvjete Javnog poziva predstavili su na konferenciji za medije u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te ravnatelj MENEA-e Alen Višnjić.

S obzirom na prošlogodišnji veliki interes građana za ovaj Poziv, ukupni iznos sredstava ove je godine, sa 60 tisuća eura povećan na 100 tisuća eura, rekao je župan Posavec i naglasio kako će se, ovisno o interesu, sredstva dodatno povećavati sljedeće, a možda i ove godine. – Ulaganje u obnovljive izvore energije jedan je od naših prioriteta. Dobar primjer toga vidite postavljanjem fotonaponskih elektrana na našim javnim zgradama, kroz projekte na područnim i osnovnim školama kojima je osnivač Međimurska županija. Idemo sada s projektom ugradnje fotonaponskih elektrana na Zavodu za javno zdravstvo, a s druge strane, potičemo privatne osobe i domaćinstva da to učine i oni sami, uz naše sufinanciranje, rekao je župan Posavec.

Prema Javnom pozivu, prihvatljiviji su troškovi nastali od 1. srpnja 2023. godine. Moguće je ostvariti sufinanciranje do najviše 1.200 eura, od toga, 200 eura može se dobiti za mjeru izrade energetskog certifikata ili glavnog elektrotehničkog projekta fotonaponske elektrane te tisuću eura za mjeru ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Javni poziv za sufinanciranje povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Međimurske županije otvoren je do 15. studenoga 2024. godine, odnosno do utroška sredstava.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska