Skip to content

Mato Čičak novoizabrani predsjednik Skupštine Zagrebačke županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Mato Čičak izabran je za novog predsjednika Skupštine Zagrebačke županije, većinom glasova, na sjednici održanoj u Zagrebu u petak, 5. travnja 2024. godine.

Čičak iz Kluba vijećnika HDZ, HSU, HNS-Liberalni demokrati i HSLS, do ovog je izbora bio potpredsjednik županijske Skupštine, te je vodio zadnje dvije sjednice, obzirom da je dotadašnja predsjednica županijske Skupštine Martina Glasnović iz HSS-a podnijela neopozivu ostavku. Zahvalivši na podršci i izboru, Čičak je istaknuo kako će za dobrobit svih građana Zagrebačke županije biti otvoren za sve prijedloge i razgovore s vijećnicima bez obzira iz koje su stanke.

Ova, 14. sjednica županijske Skupštine s cjelokupnim dnevnim redom sazvana je po hitnom postupku na inicijativu vijećnika Kluba HDZ-a s partnerskim stankama. Većinom glasova županijskih vijećnika prihvaćeni su Program financiranja udruga i drugih neprofitnih organizacija civilnog društva u 2024. godini, Pravilnik o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz proračuna Zagrebačke županije kao i odluka o pokriću 1,8 milijuna eura gubitka Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska