Skip to content

Krapinsko-zagorska županija nastavlja sufinancirati aktivnosti županijske Obrtničke komore i HGK – ŽK Krapina

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Ugovore o županijskom sufinanciranju aktivnosti Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina potpisali su u ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine, župan Željko Kolar te predsjednici županijske Obrtničke i Gospodarske komore Nenad Kučiš i Anđelko Švaljek. Radi se o dugogodišnjoj suradnji kojom se sufinanciraju edukacije, nastupi na sajmovima te vidljivosti promocija gospodarstvenika i obrtnika u Krapinsko-zagorskoj županiji u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Ove godine za svaku je komoru osigurano 17.500 eura. Potpora je iznimno značajna za Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije i obrtnike, istaknuo je predsjednik Nenad Kučiš:

– Ova sredstva pomoći će našim obrtnicima prilikom izlaganja na sajmovima i njihovim edukacijama. Trenutno provodimo edukaciju za knjigovođe, u suradnji s Poreznom upravom. Suradnja s Krapinsko-zagorskom županijom je i više nego odlična i rijetko koja Komora ima takvu suradnju sa Županijom kao što imamo mi, rekao je Kučiš.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina sredstva će koristiti za pokretanje posebnih usluga u sklopu ŽK Krapina, kazao je predsjednik Anđelko Švaljek: – Kao i prijašnjih godina, najvažnija događanja na kojima surađujemo sa Županijom i Obrtničkom komorom su Zagorski gospodarski zbor, Structia i Industrija Zagorja, rekao je Švaljek.

Riječi obojice predsjednika potvrdio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te dodao: – Jedno veliko hvala našim gospodarstvenicima, jer najveći iznos sredstava koji se slijeva u proračun Krapinsko-zagorske županije je iz poreza na dohodak iz plaća koji uplaćuju naši gospodarstvenici, naglasio je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska