Skip to content

Krapinski srednjoškolci snimili film uz 830. obljetnicu Grada Krapine

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Promo-film „Eine Ansichtskarte von Krapina“ (Razglednica Krapine), povodom 830. obljetnice od prvog spomena Grada Krapine, snimili su učenici Srednje škole Krapina, uz mentorstvo profesorice Jasne Sutlović-Pogačić. U znak zahvale, prijem za njih u Gradskoj vijećnici, u utorak, 5. ožujka 2024. godine, upriličio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Mentorica Jasna Sutlović-Pogačić, rekla je kako je cilj bio prikazati ljepote grada Krapine i pružiti jedan drugi pogled svim posjetiteljima, domaćim ili stranim turistima, prvenstveno onima iz njemačkog govornog područja, jer je film nastao u sklopu četverogodišnje projektne nastave njemačkog jezika. – Željeli smo i naše sugrađane potaknuti da promisle i uživaju u našoj viziji ovoga krasnog grada, naglasila je mentorica dodavši da se materijal za film skupljao provođenjem različitih dvojezičnih radionica kreativnog pisanja, poezije i slično, ali i stalnim sudjelovanjem u tradicionalnom Danu integrirane nastave, posvećenog Ljudevitu Gaju.

-Film kojeg su prošle godine napravili naši srednjoškolci hvalevrijedan je doprinos obilježavanju velike gradske obljetnice, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je tom prilikom učenicima i njihovoj mentorici dodijelio zahvalnice.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska