Skip to content

Javni pozivi Krapinsko-zagorske županije za poticanje proizvodnje „Zagorskih štrukli“, Zagorskih mlinaca te potpore obrtnicima za sudjelovanje na sajmovima

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Javne pozive za poticanje proizvodnje „Zagorskih štrukli“, Zagorskih mlinaca te potpore obrtnicima za sudjelovanje na gospodarskim sajmovima, raspisala je Krapinsko-zagorska županija, a detalji poziva su predstavljeni u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine, na konferenciji za novinare u Krapini. Ukupno predviđeni iznos ova tri natječaja je 55.500 eura, a rok za podnošenje prijava je do 22. travnja 2024. godine. Mikro, mali i srednji subjekti, certificirani proizvođači Zagorskih štrukli koji proizvode do 10 tona godišnje, mogu ostvariti maksimalno 6.700 eura potpore, dok proizvođači koji proizvedu više od 10 tona godišnje mogu ostvariti maksimalno 10.650 eura potpore. Također, certificirani proizvođači Zagorskih mlinaca za kupnju strojeva, uređenje objekata ili proširenje proizvodnje mogu ostvariti minimalno 3.000, a maksimalno 8.000 eura potpore. Kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, Javni poziv za dodjelu potpora obrtnicima za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu za cilj ima promovirati proizvode na drugim područjima, otvoriti nova tržišta, ali i jačati konkurentnost tvrtki. Iznos pojedinačne potpore je do 50% opravdanih troškova, odnosno maksimalno 2.000 eura po korisniku.

-Ovi natječaji se kontinuirano objavljuju svake godine, pa pozivam sve naše proizvođače da se certificiraju, budući da će za svakog novog certificiranog proizvođača mlinaca ili štrukli, Krapinsko-zagorska županija povećati iznos natječaja, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar dodavši da je cilj povećanje proizvodnje zbog iskazanih potreba.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska