Skip to content

Grad Ludbreg raspisao Javni poziv za potpore male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva

Posted in Vijesti Radija Kaj

LUDBREG – Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva u 2024. godine objavio je Grad Ludbreg. Cilj Poziva je poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području grada Ludbrega.

– Posljednjih godina znatno radimo na ovim mjerama, uvodimo  novitete prateći trendove i potrebe. Pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području, rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg subvencionira nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za proizvodne djelatnosti, nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za neproizvodne djelatnosti, inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika. Sufinancira i razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga zatim certificiranja proizvoda, pribavljanje potrebne dokumentacije za potrebe povećanja energetske učinkovitosti poduzetnika/obrtnika. Tu je i program „Inkubator za kreativne industrije“, zatim subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita te sufinanciranje usavršavanja deficitarnih zanimanja. Zahtjevi će se zaprimati od ponedjeljka, 15. travnja 2024. godine, prema redoslijedu zaprimanja, a Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenog 2024. godine.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska