Skip to content

Dom za starije i nemoćne Čakovec uvodi suvremeni standard zdravih obroka

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Nakon što je Županijska bolnica Čakovec, prva u Hrvatskoj, ušla u sustav certificiranja standarda zdravih obroka, prema ovom nadstandardu kreće i Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, gdje su ugovor potpisali ravnateljica Suzana Belović i direktor tvrtke koja će provesti postupak certificiranja Branimir Spajić. Ugovor precizira uvjete implementacije ovog međunarodnog sustava upravljanja kategorijama prehrane, te ustanovama omogućava da ponude hranu za posebne prehrambene potrebe u sigurnom i pouzdanom okruženju za korisnika. Riječ je o međunarodnoj normi koja je nositelj zaštićenog jamstvenog žiga, obnovljivog svake tri godine.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je istaknuo da se u daljnji korak krenulo nakon dobrih iskustava u Županijskoj bolnici Čakovec s ovim načinom unaprjeđenja prehrane. – Naši umirovljenici će ocijeniti je li novi standard dobar i vrijedi li s njime ići dalje prema vrtićima i školama. To je naš doprinos uvjetima u ovom Domu, među kojima prehrana sigurno zauzima najviše mjesto u prioritetima, rekao je župan, dok je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini naglasila da unaprjeđenje prehrane neće utjecati na cijenu smještaja u Domu.

Dom za starije i nemoćne Čakovec prva je ustanova te vrste u Hrvatskoj koja ulazi u ovo certificiranje, u sklopu kojeg će biti izrađena analiza kompletnog prehrambenog sustava s identifikacijom rizika i prilika za poboljšanje, a jelovnici će biti prilagođeni zdravstvenim potrebama korisnika.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska