Skip to content

Čakovečkim udrugama iz kulture, tradicijske kulture i umjetnosti više od 237 tisuća eura

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Svečanost potpisivanja ugovora s udrugama iz kulture, tradicijske kulture i umjetnosti na području Grada Čakovca za 2024. godinu, upriličena je u petak, 29. ožujka 2024. godine, u Čakovcu.

Javni poziv za dostavu prijedloga za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u područjima kulture, tradicijske kulture i umjetnosti na području Grada Čakovca za 2024. godinu, raspisan je prošle godine, a odnosi se na sufinanciranje projekata i programa u ovoj proračunskoj godini. Javni poziv po prvi puta proveden je isključivo digitalnim putem, a svaka udruga je mogla prijaviti najviše tri programa.

Na preporuku Kulturnog vijeća Grada Čakovca te prema odluci gradonačelnice Ljerke Cividini sredstva su dodijeljena za 42 udruge, odnosno putem 86 ugovora u ukupnom iznosu od 237.310 eura. Radi se o povećanju sredstava za oko 20 posto u odnosu na ranije rekla je gradonačelnica Cividini. – Mislim da brojke govore o tome koliko Grad Čakovec cijeni rad udruga u kulturi i da nam je važna njegova prezentacija rada i djela i promocije grada i zahvala svima koji na ovakav rad potiču naše mlađe sugrađane jer je upravo kultura okosnica postojanja našega grada, rekla je Cividini. S obzirom na dobro financijsko poslovanje Grada Čakovca, čak 50 posto odobrenih sredstava udrugama će biti isplaćeno do kraja idućega tjedna, napomenula je Cividini.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska