Skip to content

Bez utvrđenog dnevnog reda prekinuta sjednica Skupštine Zagrebačke županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Sjednica Skupštine Zagrebačke županije, nakon dva sata ispunjenih stankama na traženje Klubova vijećnika, u ponedjeljak, 04. ožujka 2024. godine, prekinuta je zbog nedovoljnog broja vijećnika, nakon što je oporba napustila sjednicu.

„Kamen spoticanja“ bilo je izvješće o neopozivoj ostavci dosadašnje predsjednice Skupštine Martine Glasnović iz redova HSS-a, čije uvrštavanje na dnevni red po hitnom postupku nisu prihvatili oporbeni vijećnici SDP-a, Fokus-a i Most-a. Kako prijedlog nije prošao, u ime Kluba vijećnika SDP-a, ali i cijele oporbe, Mihael Zmajlović je istaknuo  kako je očigledno da dosadašnja vladajuća većina HDZ, HSU, Liberali, HSLS, Stjepan Kožić – Nezavisna lista i  „Bandić Milan 365“- stranka rada i solidarnosti, nakon izlaska vijećnika HSS-a, nema dovoljno ruku, te je oporba napustila sjednicu. – Vladajuća većina u ovoj Skupštini u protekle dvije i pol godine bio je „brak iz interesa“, a interesi nisu zadovoljeni što je i na samom početku bilo vidljivo kao prevara birača, istaknuo je Zmajlović.

Skupština Zagrebačke županije ima 47 vijećnika, a na današnjoj sjednici bila su prisutna 43. Nakon odlaska oporbenih vijećnika, potpredsjednik Skupštine, HDZ-ov Mato Čičak, konstatirao je da su prisutna 23 od ukupno 47 vijećnika što je nedovoljno za nastavak sjednice. Potpredsjednik Čičak nastavak ove prekinute sjednice najavio je za utorak, 02. travnja 2024. godine.  Inače, na ovoj sjednici, kao novi članovi Skupštine Zagrebačke županije, prisegnuli su samoborska gradonačelnica Petra Škrobot iz Fokusa i Ljubodrag Poljak iz Most-a, umjesto Kristine Gelo i Marine Štokan Bosanac.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska