Skip to content

Autohtona kuhinja i slastice Varaždinske županije predstavljene na 8. Gastro izložbi u Varaždinskim Toplicama

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDINSKE TOPLICE – Više od 20 restorana i vinara te udruga Trnovečko srce iz Varaždinske županije, a uz njih i gosti iz Istarske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije predstavili su svoje specijalitete i vina na 8. Gastro izložbi održanoj u srijedu, 13. ožujka 2024. godine, u Varaždinskim Toplicama. Gastronomsko događanje organizirali su Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin i Obrtnička komora Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije. Glavni cilj bio je predstaviti autohtonu kuhinju Varaždinske županije i to jelima pripremljenima na tradicionalan, ali i moderan način.

Sudionici su pripremili autohtone delikatese svoga kraja, koje nude u svojim restoranima i slastičarnicama. Uključili smo i učenike Gospodarske škole Varaždin i Srednje škole Arboretum Opeka koji se školuju za ugostiteljska zanimanja. Oni su također prezentirali svoja jela, a uz to su organizirali okrugli stol o ugostiteljskom bontonu, rekla je predsjednica Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin Jadranka Behin.

Gastro izložbu otvorila je zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je čestitala organizatorima. – Varaždinska županija doista može biti ponosna na svoje ugostitelje i vinare, jer kroz svoj rad pričaju tisuću priča, pričaju priču o ljubavi i posvećenosti hrani te proizvodnji vina. Oni su  bitan kotačić u razvoju lokalne zajednice, u razvoju obrtništva i turizma, jer enogastronomija je bitan segment i čini dio identiteta Varaždinske županije, istaknula je Silvija Zagorec.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska