Skip to content

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković obišao izlagačke prostore 31. Zagorskog gospodarskog zbora

Posted in Uncategorized

KRAPINA – Prostor 31. Zagorskog gospodarskog zbora i izlagače obišao je u četvrtak, 7. rujna 2023. godine, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u pratnji organizatora župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića, predsjednika HGK – Županijske komore Krapina Anđelka Švaljeka, predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenada Kučiša i direktora Radija Kaj Drage Gradečaka te zastupnika u Hrvatskom saboru i predsjednika Odbora za gospodarstvo u Hrvatskom saboru Žarka Tušeka i državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka.

– Zagorsko gospodarstvo sve je snažnije i ovdje smo vidjeli od malih obrtnika s nekoliko zaposlenih do respektabilnih tvrtki koje mogu igrati globalnu utakmicu. Ima i puno mladih visokoobrazovanih ljudi koji se bave novim tehnologijama tako da Zagorski gospodarski zbor pokazuje kako se gospodarstvu u Hrvatskom zagorju ozbiljno razvija, rekao je nakon obilaska predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

U ekskluzivnom razgovoru za Radio Kaj, urednici informativnog programa Radija Kaj Petri Slavečki, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je kako da dolazi sa službenog puta iz Ljubljane iz Republike Slovenije, a upravo su gospodarstvenici Hrvatskog zagorja izvozno orijentirani i na to područje.

– To svakako sve nas jako veseli i raduju me odnosi koje ovo područje njeguje s Republikom Slovenijom i njihovim gospodarstvom. Prije tri-četiri godine bio sam u Krapini, upravo tijekom održavanja jednog od izdanja Zagorskog gospodarskog zbora i impresioniran sam viđenim i veseli me napredak koji je vidljiv. Vidi se da zagorsko gospodarstvo ide velikim koracima naprijed, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te istaknuo zadovoljstvo što je godinama pokrovitelj projekta Radija Kaj U ozračuju KAJ-a.

– Vi zaista baštinite svoju kulturu i tradiciju i vidi se da ste lokal patrioti, a upravo na to morate biti ponosni. Svi mi koji ovdje dolazimo i pratimo vas, to iznimno poštujemo i smatramo da je to vrlo lijepo jer prenosite i tradiciju i kulturu i naš identitet na mlađe generacije, a istovremeno afirmirate i Hrvatsko zagorje, ali i cijelu našu domovinu Hrvatsku.

Vesele me planovi koje imate u daljnjoj realizaciji projekta U ozračju KAJ-a i uvijek potičem inicijative koje integriraju Hrvatsku. Počelo je sve kao lokalna manifestacija, a prerasli ste u nacionalni projekt i imate nacionalnu prepoznatljivost. Bili ste u Osijeku i Dubrovniku, čujem da Dubrovnik uskoro dolazi i k Vama, čujem da pripremate obilazak i drugih dijelova Hrvatske, poput Istre. To je pohvalno, imate što za pokazati i siguran sam da u koji god dio Hrvatske dođete da će te biti dočekani kao dragi gosti, zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u razgovoru za Radio Kaj, uz obećanje kako će se ekipi Radija Kaj pridružiti na nekim od narednih koncerata u sklopu projekta U ozračju KAJ-a.