Skip to content

Potpisan Sporazum o organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora – Krapina 2024.

Posted in Uncategorized

Sporazum o suradnji u organizaciji 32. Zagorskog gospodarskog zbora potpisan je 29. svibnja 2024. godine u prostoru Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Sporazum su u ime nositelja organizacije potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Zagorski gospodarski zbor bit će održan u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina i na vanjskom igralištu, a taj prostor će biti natkriven, kako bi se izlagačima, ali posjetiteljima pružili što bolji uvjeti, rekao je direktor Radija Kaj Drago Gradečak. – Dio Zbora bit će i na prostorima Šetališta hrvatskog narodnog preporoda, a dogovorili smo i da će Srednja škola Pregrada, tijekom sva tri dana trajanja ove gospodarske manifestacije pripremati zagorske štrukle, kako bi u njima mogli uživati svi posjetitelji, najavio je direktor Radija Kaj, uvjeren kako će i ovogodišnji Zbor biti odlično organiziran.

Predsjednik HGK – Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek rekao je kako se prošle godine preseljenje na novu lokaciju pokazalo dobrim. – Na nama je da ove godine pokušamo svi zajedno napraviti  još bolje i kvalitetnije sadržaje i privući još više posjetitelja i izlagača, dodao je Švaljek.

Zagorski obrtnici i na ovogodišnjoj će gospodarskoj manifestaciji u Krapini građanima između ostalog, ponuditi i svoje besplatne usluge, prezentirat će umjetničke i tradicijske obrte te obrtnike koji su položili majstorske ispite, najavio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš. – Zagorski gospodarski zbor je dobra prilika našim obrtnicima da predstave svoj usluge i proizvode i pokažu koliko stalno napredujemo u poboljšanju proizvoda i usluga, pa pozivam obrtnike da se prijave za sudjelovanje u što većem broju, rekao je Kučiš.

Jedna od neizostavnih i važnijih manifestacija u Gradu Krapini je Zagorski gospodarski zbor, koji je počeo prije 32 godine, nekako skromno, ali se kroz vrijeme dopunjavao novim sadržajima, idejama i izlagačima i tako će biti i ove godine, rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. -To je prilika da i građani vide što sve kod nas ima i što se sve proizvodi. Možda će se sklopiti i novi poslovi, a s obzirom na sve pokazatelje i rezultate, mislim da je važno da se svi naši gospodarstvenici, obrtnici i poduzetnici pokažu, jer su nam gospodarski rezultati uistinu sjajni, naglasio je gradonačelnik Gregurović.

Župan Željko Kolar je, uz zahvale partnerima na organizaciji, istaknuo da je američki Financial Times Krapinsko – zagorsku županiju stavio na 6. mjesto najboljih malih europskih regija za ulaganje. „Uz projekt Invest in Zagorje, uz sjajnu infrastrukturu koju imamo, brzo izdavanje građevinskih dozvola, povoljnu ulagačku klimu, ipak su glavni razlog zbog kojeg smo dobili to veliko priznanje sadašnji investitori, gospodarstvenici i obrtnici koji rade na području naše županije. Gledala se pokrivenost izvoza uvozom, koja je kod nas već godinama oko 180 posto. Županija koja ima takve gospodarstvenike i obrtnike,  mora i gospodarski sajam organizirati na tako visokoj razini. Ako se odazovu svi gospodarstvenici koji rade na području županije, ako se odazovu svi obrtnici, onda će ovo biti gospodarski zbor Hrvatske u malom, koji će pokazati svu snagu hrvatskog i zagorskog gospodarstva. Sve inovacije, sve načine korištenja novih i pametnih tehnologija, ali najbitnije od svega, ulaganja u ljude i ljudske resurse, jer to je trenutno najveći problem ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi i svijetu“, rekao je župan Kolar.

Županija partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora bit će Zagrebačka županija, a bit će izlagača i iz Slovenije, BiH te Srbije pa će zbor imati i međunarodni karakter.