Skip to content

Završno događanje programa Škola i zajednica

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Završno događanje u sklopu provođenja fakultativnog predmeta Škola i zajednica, u sklopu kojeg se u srednjim školama Krapinsko-zagorske županije provodi nastava građanskog odgoja i obrazovanja, održano je  u petak, 14. lipnja 2024. godine u Srednjoj školi Krapina. Predmetom Škola i zajednica promovira se projektna, istraživačka nastava koja nastoji odgovoriti na potrebe mladih, te je riječ je o predmetu koji nema sadržaj i u kojem učenici sami biraju čime se žele baviti. U projektu sudjeluju sve srednje škole iz Krapinsko-zagorske županije, te se ove školske godine više od 150 učenica i učenika drugih i trećih razreda bavilo izrazito zanimljivim problemima. – Ti mladi ljudi žele ukazati na probleme u svojoj zajednici i dokazati da su sposobni razumjeti različite perspektive vezane uz te probleme i ono što je najvažnije, pokazuju da žele djelovati i da daju rješenja. Nadam se da će ih lokalne vlasti poslušati u njihovim zahtjevima, kako bi ih uključili u život zajednice, rekao je ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu Boris Jokić.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek rekla je kako program Škola i zajednica potiče djecu na razmišljanje, na kritičko promišljanje i angažman u svojoj zajednici. Ujedno je i zahvalila Borisu Jokiću i njegovim suradnicima, kao i svim partnerima na projektu, što su Krapinsko-zagorsku županiju prepoznali kao zajednicu koja je spremna ovakav projekt provoditi u svojim školama.

– Nama u Krapinsko-zagorskoj županiji izuzetno je važno mladima pokazati da nam je važno što oni misle, kako razmišljaju i koje su im potrebe te da ih zapravo nastojimo uključiti i u donošenje odluka i kreiranje programa koji su vezani za djecu i mlade, kako bismo odgovorili na njihove potrebe i izazove s kojima se suočavaju, istaknula je Jasna Petek.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska