Skip to content

Završena sanacija još jedne ceste na području Bedekovčine

Posted in Vijesti Radija Kaj

BEDEKOVČINA – Sanirana je još jedna cesta na području Bedekovčine, gdje je u dijelu županijske ceste Bedekovčina-Lug Orehovički novim asfaltnim slojem presvučeno 620 metara ceste. Radove je s načelnikom Općine Bedekovčina Darkom Banom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepanom Sirovcem obišao župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Po završetku ove dionice dolazimo do čak 5.740 metara cesta koje je Županijska uprava za ceste asfaltirala u 2023. i 2024. godini na području Bedekovčine. Ukupna vrijednost radova je 618.820 eura, a utrošeno je čak 29.844 metara četvornih asfalta. Lani je sanirano 1.850 metara ceste u naselju Grabe i 2.170 metara u naselju Križanče, dok je ove godine završeno i 1.100 metara spojne ceste od čvora brze ceste Bedekovčina prema Donjoj Stubici, istaknuo je nakon obilaska župan Kolar.

Sanacija dionice županijske ceste Bedekovčina-Lug Orehovički dio je velikog investicijskog ciklusa u sklopu kojeg je u planu sanacija čak 58 dionica županijskih i lokalnih cesta, istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec. – Vrijednost radova ove dionice je 70.885,47 eura, a uduljini ceste od 620 metara ugrađeno je 3.720 metara četvornih asfalta, rekao je ravnatelj Sirovec.

Sanacija ove dionice posljednja je u nizu investicija na ovom dijelu Orehovičke ceste, kojima je riješena crna točka koja je na ovom području bila problem već desetljećima.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska