Skip to content

Započela gradnja nove osnovne škole u Gradu Samoboru

Posted in Vijesti Radija Kaj

SAMOBOR – Polaganjem kamena temeljca, u srijedu, 10. srpnja 2024. godine, na prostoru vojarne Taborec, nakon punih pola stoljeća, Grad Samobor dobiva novu osnovnu školu.

Za izgradnju nove samoborske osnovne škole rekonstruirat će se i dograditi postojeći objekt broj 5 na tlu bivše vojarne. Grad je pripremio cjelovitu dokumentaciju i ishodio građevinsku dozvolu, a osigurana su i financijska sredstva za gradnju jer je iz fondova EU-a ostvareno oko 9,8 milijuna eura.

-Izuzetno sam sretna što nakon pola stoljeća napokon u Samoboru gradimo novu osnovnu školu s pripadajućom školskom sportskom dvoranom- istaknula je Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora prilikom polaganja kamena temeljca.

Projektom dogradnje i rekonstrukcije objekta za potrebe osnovne škole planirano je 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika. Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije – zbornice, kabineti te uredi za stručno osoblje.

Izgradit će se i školska sportska dvorana s pratećim sadržajima, koja će biti povezana sa zgradom škole.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska