Skip to content

Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje za poduzetnike

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAGREB – Zagrebačka županija raspisala je 850 tisuća eura vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva, koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima s ciljem jačanja konkurentnosti, koji je otvoren do petak, 24. svibnja 2024. godine. Također, u tijeku je i 150 tisuća eura vrijedan natječaj namijenjen poduzetnicima početnicima koji je otvoren do utorka, 14. svibnja 2024. godine.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti kao i nabavu radnih strojeva poput viličara, bagera, dizalica i drugo. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do četiri tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu web stranica i web shopa te nabavu radnih strojeva. Potpora će se odobravati samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Zagrebačka županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do dvije tisuće eura.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska