Skip to content

Za rad Matice umirovljenika Krapinsko-zagorska županija osigurala nešto više od 66 tisuća eura

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Za rad županijske Matice umirovljenika Krapinsko-zagorska županija osigurala je ove godine u svom proračunu nešto više od 66 tisuća eura. Ugovor o izravnoj dodjeli sredstava potpisali su u srijedu, 13. ožujka 2024. godine, u Krapini, predsjednik Matice Vladimir Crnec i župan Željko Kolar.

U Krapinsko-zagorskoj županiji djeluje 27 udruga koje okupljaju umirovljenike i građane treće životne dobi te će se njima raspodijeliti dobivena sredstva, temeljem programa koje će provoditi u 2024. godini, ali i sukladno broju članova, rekao je uz zahvalu Županiji, što ih kontinuirano podržava, predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec.

Sredstva koja su ove godine dodijeljena Matici umirovljenika 25 posto su veća u odnosu na prošlogodišnji iznos, što i ne čudi s obzirom na izrazit porast troškova života i male mirovine, rekao je župan Željko Kolar, najavivši da će nastojati rebalansom proračuna u trećem kvartalu ove godine osigurati i dodatna sredstva za Maticu. – Na ovaj način vraćamo djelić duga umirovljenicima koji su godinama radili na boljitku Krapinsko-zagorske županije, u svim segmentima društva, naglasio je župan Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska