Skip to content

Za potpore u turizmu Međimurska županija izdvaja više od 120 tisuća eura

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Natječaj za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu te Javni poziv za sufinanciranje rada turističkih agencija predstavljeni su u petak, 15. ožujka 2024. godine, na konferenciji za novinare u Čakovcu. Natječaj za bespovratne potpore za turističke projekte, u sklopu kojeg su do sada financirana 173 projekta, doprinijet će razvoju održivog turizma, stvoriti neke nove turističke proizvode te proširiti postojeću turističku ponudu.

Javni poziv za sufinanciranje rada turističkih agencija, odnosno organizatora putovanja, namijenjen je pravnim i fizičkim osobama, registriranima kao turističke agencije i koji putem svojih programa dovode turiste u Međimurje. Potpora iznosi pet eura za ostvareno turističko noćenje. – Kada se zbroje svi javni pozivi koje Međimurska županija objavljuje, možemo reći da se radi o više od 120 tisuća eura koje Županija planira dati našim organizatorima manifestacija i malim poduzetnicima, koji ulažu u svoje projekte, rekao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

– Prije šest godina za potpore smo davali 30 tisuća eura, a kako je taj iznos svake godine rastao, sada smo došli do 60 tisuća eura i to je najjasniji pokazatelj koliko je važno ulagati i podržavati sve dionike u turizmu, čuvati naš identitet u gastronomiji, prirodnim ljepotama i svemu što možemo ponuditi, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ove godine, kako je najavljeno, u Međimurskoj županiji pokrenut će se najveće investicije u turizmu u proteklih 20 ili 25 godina. U narednom razdoblju slijedi realizacija dva kapitalna projekta – revitalizaciji Kuće međimurske popevke, interpretacijskog centra u Donjoj Dubravi i revitalizaciji kaštela Feštetić u Pribislavcu.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska