Skip to content

Više od 500 sudionika trčalo za Udrugu za sindrom Down Međimurske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Tradicionalnom utrkom „Šarenim čarapama do cilja“ Čakovec i Međimurje i ove su godine obilježili 21. ožujka – Svjetski dan osoba sa sindromom Down, ujedno i obljetnicu 20. godina postojanja ove Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Start i cilj utrke u organizaciji Grada Čakovca, te uz suorganizaciju Zajednice sportskih udruga Čakovca, Turističke zajednice grada Čakovca, Atletskog kluba Međimurje i Međimurske županije, nalazio se ispred TZ grada Čakovca, a više od 500 sudionika trčalo je pripremljenu dionicu diljem Perivoja Zrinskih. Simbolično, staza je bila dužine 2.103 metara te je i tom brojkom poslana poruka o prihvaćanju različitosti, o podršci zajednice međimurskoj udruzi te važnosti obilježavanja 21. ožujka u Čakovcu. Pripremljena je kao simbol na 21 „par“ kromosoma kojih kod osoba sa sindromom Down umjesto 2 ima 3, što ih čini jedinstvenima. Sva prikupljena sredstva s utrke donirana su Udruzi za sindrom Down Međimurske županije.

Podršku događaju te članovima Udruge za sindrom Down Međimurske županije na čelu s predsjednikom Nenadom Štrekom dali su u ime organizatora čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini te predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska