Skip to content

Velik interes za izložbu oslikanih maketa drvenih zrakoplova u Zaprešiću

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ –  Skupna izložba „Air Art, 1903.-2023.“ drvenih maketa dvokrilnih zrakoplova koje su oslikali renomirani svjetski i hrvatski umjetnici, otvorena je u Muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću povodom  120 godina od prvog leta zrakoplovom. Makete dvokrilnih zrakoplova oslikane unikatnim i prepoznatljivim likovnim stilom postaju prava umjetnička djela što ovoj kolekciji daje posebnu draž i zanimljivost.

Početak kolekcije je 1983. godina kada se proslavljala 80. godišnjica od prvog leta braće Wright u SAD-u. Do danas je kolekcija narasla na više od 250 ručno rađenih drvenih modela. – Drago mi je da imamo ponovno priliku ugostiti ovu zanimljivu zbirku i drago mi je da su u Novim dvorima, koji kreću u obnovu, svjetski i hrvatski renomirani umjetnici, rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus koji je izložbu i otvorio.

Izložba je realizirana uz tehničku pomoć Muzeja Mimara i financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH, zagrebačke županije i Grada Zaprešića, a ostaje otvorena do 15. travnja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska