Skip to content

Uređenje ordinacija u Domašincu

Posted in Vijesti Radija Kaj

DOMAŠINEC – Ordinacije Doma zdravlja u Domašicu, gdje se uređuje interijer, obišli su župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica Doma zdravlja Vlatka Pleh, a razgledali su i novo parkiralište te okoliš zgrade. – Međimurska županija i Dom zdravlja Čakovec konstantno ulažu u opremanje i obnovu ordinacija, kako bi  djelatnici i pacijenti imali primjerene uvjete. Pri tome se posebna pozornost poklanja manjim sredinama, u cilju izjednačavanja standarda svih ordinacija Doma zdravlja u našem kraju, a uređenje parkirališta, okoliša te samih ordinacija u Domašincu jedan su od primjera te strategije, istaknuo je župan Posavec.

Međimurska je županija dobila i sredstva putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice za uređenje interijera ordinacije u Orehovici. – Također, nastavlja se adaptacija prostora u Prelogu, a uskoro  slijedi i izgradnja pješačke rampe prema ulazu u zgradu Doma zdravlja u Čakovcu, čime će se postići još lakša pristupnost osobama smanjene pokretljivosti, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Pleh.

Dom zdravlja Čakovec i u 2024. godini nastavlja sa ulaganjima u obnovu i opremanje ordinacija u cilju što stvaranja što boljih uvjeta pacijentima i djelatnicima ustanove. Nakon što su kompletno adaptirane ordinacije dentalne medicine u Goričanu i Domašincu, nabavljene su suvremene stomatološke jedinice i namještaj pa je novo ruho ordinacija vjerno zrcalo razine kvalitete usluge te standarda međimurskog zdravstva i Doma zdravlja Čakovec. Opremanju ordinacija dentalne medicine u spomenutim mjestima, prethodila je rekonstrukcija instalacija, montaža novih podova i zamjena unutarnje stolarije. Početkom godine obnovljene su i dvije ordinacije patronažnih sestara u Murskom Središću, gdje je zamijenjen pod i postavljen novi namještaj. Radi se o ordinacijama savjetovališta za djecu te mjestu gdje se obavljaju telemedicinske usluge. Prije dolaska novih liječnika obiteljske medicine, u ordinacijama u Prelogu i Svetoj Mariji kompletno su adaptirane ordinacije, te montiran nov i funkcionalan namještaj. U zgradi Doma zdravlja u Čakovcu također je uloženo u uređenje ordinacija obiteljske medicine i novu pedijatrijsku ordinaciju.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska