Skip to content

Uoči koncerta U ozračju KAJ-a – Radio Kaj izravno iz Dubrovnika

Posted in U ozračju KAJ-a

Ekipa Radija Kaj boravi u utorak, 24. siječnja 2023. godine, u Dubrovniku gdje su u tijeku posljednje pripreme za veliki hrvatski tradicijski glazbeni projekt njegovanja govorene i pjevane riječi kaj, u sklopu kojeg će se idućeg utorka, 31. siječnja 2023. godine, održati koncert probranih kajkavskih popevki U ozračju KAJ-a. U izravnim javljanjima u program Radija Kaj, naglašeno je kako je sve spremno za koncert U ozračju KAJ-a, koji zajednički organiziraju Grad Dubrovnik i Radio Kaj.

Neraskidiva je veza Hrvatskog zagorja i Dubrovnika, ističe gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te naglašava kako je ta veza možda najviše učvršćena brojnim djelima pokojnog Đele Jusića, koji je doprinio povezivanju Hrvatskog zagorja i Dubrovnika. Franković navodi kako mu je drago da će se u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku održati jedan takav koncert, za koji vlada velik interes čime se još jednom pokazuje da Dubrovčani vole Hrvatsko zagorje i kajkavsku popevku.

Treći je ovo koncert Radija Kaj u Dubrovniku, dodaje direktor Radija Kaj Drago Gradečak i ističe kako je prvi koncert održan prije 15 godina, 2007. godine pod nazivom Od Kaja do Fale i bio je posvećen Vlahi Paljetku koji je skladao prekrasne skladbe Popevke sem slagal i Falu, zatim Đeli Jusiću koji je skladao Stiha, stiha i brojne druge skladbe, Terezi Kesoviji koja izvodi te brojne skladbe i brojnim drugim Dubrovčanima, poput Dubrovačkih trubadura i ostalih. U prisjećanju tog koncerta 2007. godine, dodaje Gradečak, ovogodišnji koncert posvećujemo i nekolicini ljudi koji su s nama bili te 2007. godine u Dubrovniku: bio je tu maestro Viktor Crnek s orkestrom i zborom Ilirci, bio je s nama i Đelo Jusić koji je dirigirao tim koncertom, te Miroslav Živković, koji nam je te godine pjevao Falu, a tu je bio i jedan krasan turistički djelatnik Nikša Bender, koji nam je puno pomogao u organizaciji tog koncerta. Upravo zato želim reći kako, uz sve one koji su tu s nama, predstojeći koncert, idućeg utorka, 31. siječnja 2023. godine, U ozračju kaja posvećujemo svima njima i na taj im način kažemo fala, naglašava Gradečak.

U sklopu hrvatskog tradicijskog glazbenog projekta njegovanja govorene i pjevane riječi kaj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Grad Dubrovnik i Radio Kaj zajednički organiziraju, u utorak, 31. siječnja 2023. godine, u 19,00 sati, koncert probranih kajkavskih popevki U ozračju kaja, uoči Feste svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika. Organizatori projektom U ozračju kaja povezuju sjever i jug, te izražavaju zahvalu Dubrovčanima Vlahi Paljetku, Terezi Kesoviji i Dubrovačkim trubadurima, za skladanje i izvođenje prekrasnih kajkavskih popevki Popevke sem slagal, Fala, Popevka za ljubav i brojne druge. Kajkavske popevke u Dubrovniku u utorak, 31. siječnja 2023. godine, izvodit će Tereza Kesovija, Mia Dimšić, Matija Cvek, Marko Škugor, Klapa Kaše, Branko Greblički Ventek, Rajko Suhodolčan, Roko Vušković, Klapa Brv, Kirjales, Ella i Iva Ranogajec Inkret, Ivan Benc, Mirko Švenda Žiga i Gordana Ivanjek Tušek.

Koncert U ozračju kaja iz Dubrovnika u programu Radija Kaj možete pratiti u utorak, 31. siječnja 2023. godine, od 19,00 sati.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska