Skip to content

U ozračju KAJ-a 2019

Posted in U ozračju KAJ-a

Općina Sveti Križ Začretje sudjelovala je u srijedu 11. rujna 2019. godine, na velikoj pozornici Trga Ljudevita Gaja u Krapini festivalskim koncertom Prvog glasa Zagorja, u manifestaciji Grada Krapine, gradske turističke zajednice i Radija Kaj – U ozračju KAJ-a, čiji je pokrovitelj Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. Izvedeno je 17 probranih skladbi koje su izvodili mladi pjevači, a pratio ih je posebni festivalski orkestar pod ravnanjem Franje Mraza. Sudionike je predvodio Marko Kos, načelnik Općine Sveti Križ, a ekipi Radija Kaj, koja je imala izravna javljanja u program pridružio se u večernjim satima u srijedu 11. rujna 2019. i Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, s kojim je razgovarala novinarka Radija Kaj Arijana Tojagić.

U četvrtak u Ozračju KAJ-a predstavit će se u Krapini Općina Gornji Kneginec, a gost ekipe Radija Kaj bit će i pokrovitelj manifestacije Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Subota 7. rujna 2019. godine

Nastupom izvođača iz Općine Lobor, u subotu 7. rujna 2019. godine na središnjem krapinskom trgu, započeo je program predstavljanja gradova i općina iz kajkavske regije u sklopu manifestacije U ozračju KAJ-a. O značaju ove manifestacije izravno u program Radija Kaj, u razgovoru s novinarkom Gordanom Tepuš govorili su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, inicijator manifestacije saborski zastupnik Žarko Tušek i predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina.

U Krapini se, naime, na Trgu Ljudevita Gaja, pod nazivom U ozračju KAJ-a, u organizaciji Grada Krapine, Turističke zajednice Krapine i Radija Kaj, predstavljaju općine i gradovi s kajkavskog govornog područja. Ove godine to su: Lobor u subotu 7. rujna, Sveti Križ Začretje u srijedu 11. rujna, Gornji Kneginec u četvrtak 12. rujna,  Mursko Središće u petak 13. rujna  i Ravna Gora u subotu 14. rujna. Pokrovitelj manifestacije U ozračju KAJ-a je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska