Skip to content

U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

Posted in Vijesti Radija Kaj

TUŽNO – Prva Google učionica u Hrvatskoj, otvorena je u Osnovnoj školi Tužno. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. Zahvaljujući ovom projektu, ostvareno je niz prednosti za učenike i učitelje: besplatni alati za učenje, uređivanje dokumenata, tablica i prezentacija u realnom vremenu, jednostavno upravljanje korisničkim računima i sadržajem, kao i sigurnost i privatnost podataka.

– Projekt je iznimno važan za naš kraj, školu, za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku jer dosad nije bilo ni jedne škole u našoj državi koju je Google odabrao i certificirao kao pokaznu školu. Naime, OŠ Tužno je Google sam odabrao za projekt, za što smo morali educirati naše djelatnike. Danas imamo 16 edukatora prve razine i osam edukatora druge razine, objasnio jer ravnatelj OŠ Tužno Josip Puček.

Ovo je treća učionica budućnosti koja je otvorena u Varaždinskoj županiji, prva je bila u Srednjoj školi Ivanec, a nakon toga u Ludbregu.

FOTO: Varaždinska županija

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska